Postet av Helge

Sommeraktiviteter uke 31

Uke 31 tilbyr vi lek og morro med ulike typer energi energi! Det er mulig å melde seg på hel uke eller enkelte dager.
Alle dager varer fra kl 10.00 til kl 15.00, og inkluderer en enkel lunsj.

PÅMELDING

I uke 31 kan du være med på en uke full av fornybar energi og moro! Vi skal eksperimentere med fornybare energikilder, og fremtidens energikilder. Vi skal også på utflukt en av dagene, der vi utforsker spennende teknologi og fornybare løsninger.

Fra mandag til fredag prøver vi ut ulike typer energi, og lærer om hvordan fornybare energikilder fungerer, og ser på morgendagens superkule løsninger med hyperloop, luftputefartøyer, raketter, ja til og med potetkanon! I Japan kan magnettogene nå en fart på 600 kilometer i timen på ren magnetisme! Bli med i energiuka, så lager vi vårt eget magnettog!

Aktivitetene passer for barn mellom 7 og 13 år. Vi vil dele deltagerne opp i grupper slik at de er sammen med jevnaldrende og aktivitetene vil tilrettelegges til deltagernes alder og nivå.

PÅMELDING

Program

Mandag: Eksperimenter med solenergi og raketter

Vi lærer om solenergi ved å bygge biler som skal gå ved hjelp av solcellepaneler. I tillegg til dette, skal vi eksperimentere med sollys gjennom forstørrelsesglass! Etter lunsj er temaet raketter. Vi skal bli kjent med krefter, potensiell energi og kinetisk energi og trykk, og hvordan dette kan få ulike raketter til å gå. Hvor langt kan du skyte en potet med potetkanon? Klarer du treffe blink?

 

Tirsdag: Undersøker kule eksperimenter med magnetisme

Denne dagen er magnetismedag! Gjennom ulike forsøk med magnetisme skal vi se på hva magnetisme egentlig er, og hvordan det fungerer med forskjellige ting. Vi skal få ting til å sveve og prøve å lage et lite skala magnettog!

 

Onsdag: Utflukt

Utflukt! Denne dagen skal vi til Teknisk Museum der vi kommer til å leke med fornybar energi, lære om  historien og utviklingen av energi fra gammelt av og fram til i dag!

 

Torsdag: Vindmøller og hyperloop

Vi setter opp vindmøller og bruke vindkraft til å produsere strøm. eBlir det nok til å koke et egg? Deretter lager vi vår egen hyperloop- fremtidens tog! Den første hyperloopen i Norden skal bli mello Stockholm og Helsinki. Vi skal lage vår før det!

 

Fredag: Kjedereaksjonsprosjekt

Vi avslutter energiuka med et kjedereaksjonsprosjekt, der vi bruker masse forskjellige deler til å algre energi som får flere reaksjoner til å skje sammenhengende. Kjempegøy!

 

PÅMELDING