Postet av solveig 24. 08. 17

SmakÅs 2017

Mat- og teknologifestivalen SmakÅs arrangeres for andre gang. Årets tema er utvikling av lokale verdikjeder og optimalisering av næringsinnhold i mat.

Også i år skal SmakÅs gi en total opplevelse for både sanser og sinn langs en løype mellom Ås stasjon og Vitenparken.

SmakÅs er en møteplass for å vise fram vår lokale matsektor og stimulerer til et tettere samarbeid mellom lokale næringsutøvere og forskningen i Campusmiljøene. SmakÅs er katalysatoren som skal gjøre Follo til et kraftsentrum for bioøkonomi.

 

Dette skjer på Vitenparken

På Vitenparken kan du leke med maten! Vi inviterer til MatVitenShow med Sigurd og kjøkkensjefen Haffi. Hvordan smaker chips laget av dyresener og kan man lage iskrem med flytende nitrogen? Det blir også kasting av mat – men ikke i søpla. Det blir verdens første Follomesterskap i kasting av kålrot (alle grønnsaker blir til dyrefôr). 

I Veksthuset på Campus Ås kan du se utstillingen «Matens opprinnelse – en utstilling om det du spiser» og hilse på nyklekkede kyllinger. 

På MatLab kan alle barn og unge bli med på smaksverksted. 

Vitenparken er også tilstede i Ås sentrum. Der serverer vi mat i samarbeid med Dyster Gård. Kom innom vår pop up-servering og få en god smak av Ås. 

Last ned Parkappen og gå SmakÅs-løypa – helt fra Ås sentrum og til Campus Ås.