Postet av Elise

Smak forskningen #1

Er du matinteressert, har du et åpent sinn og har lyst til å prøve noe nytt? Hva gjør kunnskap, eller mangel på kunnskap, med smaken og med maten? Kanskje lar du deg lure av kunnskap og sansebedrag. Kanskje du ser på maten med nye øyne? Sammen med matforskningsinstituttet Nofima inviterer vi dere til å smake forskningen gjennom et måltid av nøye utvalgte småretter og drikker, onsdag 20. september og onsdag 27. september kl 19.00. Du får blant annet smake Dysterjerky, puffede sener, billebrownie og laks fra hode til hale.

PÅMELDING ER NØDVENDIG

Vi på Vitenparken driver et opplevelses- og vitensenter for mat, miljø og klima, og vi feirer Forskningsdagene 2017 sammen med Nofima – Matforskningsinstituttet. Det blir serverert kunnskap fra matforskningens verden og retter fra Vitenparkens kjøkken.

Kveldens vert er Sissel Beate Rønning. Hun er en forsker som nok er over gjennomsnittet interessert i mat. Hun er sivilingeniør i genteknologi og har en doktorgrad om GMO. Etter doktorgraden jobbet hun med kreftforskning og humanmedisin, og ble interessert i hvorfor kreftceller ikke slutter å signalisere og dermed bare fortsetter veksten. I dag jobber hun som forsker ved Nofima, hvor hun forsker på mat. Hvordan kan vi få god kvalitet på maten?  Er den sunn? Kan vi gjøre den mer miljøvennlig? Hva er fremtidens mat?

Sissel har med seg to makkere denne kvelden, sensorikkbetjent Mads Erling Pedersen og Vitenparkens kjøkkensjef Hafsteinn Snæland.

Pris:
110,- per person

PÅMELDING ER NØDVENDIG