Postet av Elise

Norsk økologisk til hyllene

I forbindelse med utstillingen Matens opprinnelse, inviterer Vitenparken og Økologiske foregangsfylker til heldagskonferanse om økologisk mat og jordbruk, onsdag 18. oktober kl 10.00.

PÅMELDING

 

Konferanse den 18. oktober på Ås i regi av de Økologiske Foregangsfylkeprosjektene i fellesskap. Vi har invitert økologiske bønder, kokker og markedsaktører for både å inspirere og fortelle oss hvor skoen trykker. Fra konferansen formulerer vi konkrete forslag til hvordan produsentene og markedsaktørene kan bidra til mer NORSKE økologiske varer til oss, når vi kjøper mat.

Konferansen er et av mange arrangement under høstens program Matens opprinnelse, et samarbeid mellom Vitenparken Campus Ås og de seks Økologiske Foregangsfylkeprosjektene i Norge.

Arrangementet koster kr. 400,- per person (kun kr. 50,- for studenter).
Påmeldingsfrist 15. oktober.

 

PROGRAM

Konferansier: Andrew Kroglund

10:00
Kretsløpet – fra vekst til økologisk velstand. En samtale mellom en kornbonde som er levende opptatt av matjord og en kokk som dyrker bærekraftige menyer.

Bønder innenfor produksjon av økologiske grønnsaker og bær forteller om hvordan de lykkes med sin økologiske drift og gir oss sine framtidsønsker.

12:00

ØKOLOGISK LUNSJ – med vandring i utstillingen Matens opprinnelse

13:30
Bønder med produksjon av økologisk korn og mjølk gir oss sine tips for en vellykket økologisk drift og sine ønsker for framtiden.

Panelsamtale med markedsaktører om hvordan de vil støtte opp om salg og profilering av en økt norsk produksjon av økologisk mat. Til nå har Norgesgruppen, Nortura, Coop, Rema 1000, Felleskjøpet takket ja til å komme, og flere står på invitasjonslisten.

Oppsummering av dagen ved Ragna Kronstad, rådgiver i Sabima og kommunikasjonserfaring fra en rekke landbruksorganisasjoner.

16:00 – Vel hjem!

 

PÅMELDING
Arrangementet koster: kr. 400,-  (studenter kun kr. 50,-)
Påmelding elektronisk innen 15. oktober.