Postet av Elise

Korn, mel og baking

I forbindelse med utstillingen Matens opprinnelse, inviterer Foregangsfylket for økologisk korn og Vitenparken til kveldsforedrag, tirsdag 14. november kl 17.30.

KJØP BILLETT

PROGRAM

17.30      Registrering og kaffe

18.00     Åpning v/Torunn Riise Jackson, prosjektleder Foregangsfylke korn

18.05      Introduksjon til brødets fantastiske verden. Utfordringer og muligheter. Hvordan bli kjent med råvaren? Hvordan bake med lokalt mel fra gamle kornsorter v/Brödlabbet, Caroline Lindö, baker, mikrobiolog og økobonde fra Sverige.

19.00     Om gamle kornsorter, helsa vår og Gullimunn v/Torunn Bjerkem og Cecilie Røli, bakere og økobønder fra Steinkjer

19.30    Pause. Vaffel lagd på vaffelmel m/tilbehør. Smakeprøver på brød bakt på gamle kornsorter. Te og kaffe.

20.00    Mel – en smaksopplevelse Kan vi smake forskjell på mel? Hva er smak og hvordan kan vi måle smaksopplevelse? Foredrag og presentasjon av resultatene fra Nofimas smakspanels vurdering av 6 sorter korn v/Cecilie Røli

KJØP BILLETT
100,- voksen
90,- student/medlem
60,- barn

 

Om foredragsholderne

Cecilie Røli og Torunn Hernes Bjerkem er Gullimunn sine bakekursinstruktører, som til daglig holder til på gårdene Bjerkem og Rølia i Henning i Steinkjer. De er begge økobønder og dyrker gamle kornsorter. De har fordypet seg i sortenes bakekvaliteter og deres helsegevinster.

Caroline Lindö startet svenske Brödlabbet i 2012. Caroline er doktor i mikrobiologi men byttet ut jobben som forsker mot surdeigsbakning i eget bakeri. Caroline holder kurs og foreleser om mel, baking og brød. Resten av tiden er Caroline på Källunda Gård der hun og mannen Magnus Nyman Lindö driver et økologisk helhetsjordbruk med blant mye annet dyrking av gamle kornsorter til bakeriet ”Brödlabbet”.